Судді ОАСК у зверненні до Зеленського заявили про тиск "сил з-за кордону"

Судді Окружного адміністративного суду Києва заявили, що дії осіб, які чинять тиск, координуються та фінансуються з-за кордону

Про це йдеться у відкритому зверненні суддів, розміщеному на сайті суду.

"Написати це звернення нас змусила ситуація, яка складається не тільки навколо Окружного адміністративного суду Києва, але й навколо інших органів судової влади України. Ви не могли не помітити намагання за будь-яку ціну очорнити суди та суддів, підірвати довіру українців до судової системи. Політики, грантові активісти та лояльні до них ЗМІ знову переконують громадян країни у тому, що вітчизняна судова система наскрізь корумпована, що вона не здатна виконувати свої функції", - сказано у зверненні.

Також судді визнають, що судова система в Україні не ідеальна. але ті меседжі, що нав’язуються суспільству, не відповідають дійсності та є хибними.

"Сили, які фінансуються та направляються з-за кордону, відверто тиснуть на суспільство та державні органи, вимагаючи лише одного - призначення іноземців керувати українськими суддями і судами", - йдеться у повідомленні.

Судді ОАСК вважають, що закордонний тиск на суди є спланованим і системним.

"Системність їхніх дій дає підстави говорити про існування плану, в якому Україні відведена не дуже почесна роль. Плану, метою якого є встановлення повного контролю за українською судовою системою із-за кордону та, таким чином, встановлення контролю над Українською державою та її владними органами", - зазначили судді.

Вони переконані, що нинішня ситуація навколо ОАСК є частиною цього плану.

"Нас звинувачують у ганебних діях, проти нас налаштовують суспільство. Однак, хочемо нагадати, що всі ці звинувачення вже лунали рік тому, й жодне з них не було доведено у суді. Нам не дали можливості відстояти своє чесне ім’я - справу тихо "поховали" ті ж самі люди, які зараз знову виголошують гучні звинувачення", - скаржаться судді президенту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb