Трамп хоче направити додаткові сили до великих міст США через триваючі безлади

Президент США Дональд Трамп хоче надіслати більше федеральних правоохоронців для відновлення ладу до низки міст, де досі продовжуються безлади і заворушення

Про це інформує BBC.

"Президент Дональд Трамп погрожує надіслати більше федеральних правоохоронців до великих міст США для контролю над тривалими протестами", - йдеться у повідомленні.

Трамп у понеділок розкритикував низку міст, якими керують "ліберальні демократи", зокрема Чикаго та Нью-Йорк, заявивши, що там місцева влада боїться діяти.

За його словами, офіцери, які були відправлені до штату Орегон, виконали фантастичну роботу, наводячи лад у Портленді. Місцеві чиновники, які переважно представляють ліве крило Демократичної партії, натомість кажуть, що втручання федеральних силовиків робить ситуацію ще гіршою.

Трамп також високо оцінив дії федеральних військових у Портленді. У місті з травня відбуваються протести проти жорстокості поліції після загибеллі Джорджа Флойда.

За наказом Трампа військові прибули до Портленда два тижні тому, щоб вгамувати заворушення.

Протягом останнього тижня напруженість між протестувальниками та федеральними силовиками наростає, на тлі цього місцеві керівники закликали федеральних військових залишити місто.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb