У людини не побудований до кінця сценарій злочину, - юрист-кримінолог про чоловіка, який захопив заручників у Луцьку

Юрист-кримінолог Анна Маляр заявила, що поведінка чоловіка, який захопив заручників у Луцьку, свідчить про жагу до популярності, тому і мотивує до вчинення таких речей

Про це вона заявила в ефірі програми "Змістовно з Христиною Яцків" на Еспресо.TV.

"В Україні це не характерний для нас злочин. За останні 10 років це лише другий випадок. У цій ситуації йдеться про те, що в людини не побудований до кінця сценарій цього злочину. Тобто, він сам не знає чим це завершиться", - зауважила Маляр.

За її словами, вона б не радила вчитуватися в те, що написав чоловік і в це вірити.

"Тому що людина з таким багатим кримінальним минулим не буде писати правду про себе. Потрібно розуміти психологію цих людей. Це написано те, як би він хотів виглядати, як він би хотів, щоб воно було насправді. Можливо, якісь опорні два-три факти й співпадають з його життям, а все інше навряд чи", - зазначила Маляр.

За словами юриста-кримінолога, його поведінка свідчить зараз про жагу визнання, популярності та комплексу того, що він не відбувся.

"І це дуже чітко мотивує злочинців на вчинення таких речей. Йому, я думаю, це зараз вдасться. Тому що він зробив це у вівторок зранку. Тобто, увесь тиждень він буде у топ-1 у всіх новинах, включаючи і вихідні. Ми живемо в інформаційному і цифровому світі і вже не можна приховати цю інформацію і не говорити. Але з іншого боку, це і є мета людини, яка часто скоює такі злочини", - наголосила Маляр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb