Вбивство Гандзюк: свідок Пилипенко пішов на угоду зі слідством

Свідок у справі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк і підозрюваний член херсонської організованої злочинної групи Павло Пилипенко пішов на угоду зі слідством і отримав умовний вирок

Про це йдеться у відповіді Офісу генерального прокурора на інформаційний запит "Укрінформу".

"За інформацією Департаменту нагляду за органами безпеки, фіскальною та прикордонною службами Офісу генерального прокурора повідомляємо, що 09.07.2020 Цюрупинським районним судом Херсонської області за згодою з усіма потерпілими затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та П. (Пилипенком - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Пилипенко отримав умовний вирок у вигляді позбавлення волі строком на 5 років зі звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.

Пилипенка вироком суду було визнано винним в активній участі у масових заворушеннях 4 травня 2018 року поблизу будівлі Олешківської РДА Херсонської області, що супроводжувались насильством над особами, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років зі звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 роки.

  • Нагадаємо, Київський апеляційний суд залишив голову Херсонської облради Владислава Мангера, підозрюваного у замовленні нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, під вартою до 11 вересня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb