Єристівський ГЗК відкрив новий диспетчерський центр

Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат, що входить до компанії Костянтина Жеваго FERREXPO, відкрив новий диспетчерський центр

Основне завдання центру — координація головних технологічних процесів: завантаження автотранспорту, транспортування гірничої маси, автоматичний перерозподіл роботи техніки.

На Єристівському ГЗК активно працюють над мінімізацією присутності людського фактору на виробництві. До прикладу, бурові установки вже повністю працюють в автономному режимі.

Механік бурової установки Станіслав Вовк прокоментував особливості роботи в центрі: "Я маю робочий монітор, на якому слідкую за всіма параметрами… Зазвичай, за станком було 2 людини. Зараз там нікого немає. Сидить один оператор, який обслуговує один станок". 

Станіслав Вовк також додав, що важливо захистити людину від шкідливих факторів, таких як вібрація, пил, шум, температурні зміни та катаклізми. 

За словами генерального директора ТОВ "Єристівський ГЗК" Крістофера Метью Соціо система диспетчеризації дозволяє забезпечити максимальні показники виробництва та економію ресурсів. 

На території комбінату також функціонує надсучасний ремонтний цех, де обслуговують усю промислову техніку компанії FERREXPO. До речі, ці велетенські самоскиди Caterpillar (Катерпіллер) та Hittachi (Хітачі) також планують перевести на автономний режим роботи.

Генеральний директор Крістофер Метью Соціо заявив, що попри автоматизацію не планують скорочувати персонал.

"Працівники, робочі місця яких скоротяться внаслідок автоматизації, обов’язково залишаться на підприємстві. Або переведемо їх на роботу в диспетчерський центр, або перенавчимо на потрібні для комбінату спеціальності", — зазначив пан Соціо.

Компанія FERREXPO, до складу якої входить Єристівський ГЗК, є найбільшим виробником серед пострадянських країн та третім у світі експортером залізорудних котунів. Минулоріч обсяг виробництва продукції становив десять з половиною мільйонів тонн, а в квітні цього року Компанія виготовила рекордні за всю історію існування 1,06 млн. тонн котунів із власної руди.