Журналісти Bihus.Info заявили, що заступник голови МОЗ Іващенко за Януковича займався держзакупівлями ліків за завищеними цінами

Заступник міністра охорони здоровʼя Ігор Іващенко за часів експрезидента Віктора Януковича займався медичними закупівлями, саме на його напрямках вартість ліків була завищена в десятки разів

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info.

У розслідуванні зазначили, що у 2013 році у МОЗ, який тоді очолювала Раїса Богатирьова, створили тендерний комітет із держзакупівель, який очолив її заступник Роман Богачов. Богачов прийшов до міністерства зі свою командою, у складі якої й був Іващенко.

Іващенко розповів, що у МОЗ займався закупівлями ліків проти раку, ВІЛ та туберкульозу.

Журналісти звернули увагу, що вже у 2014 році, після звільнення і втечі Богатирьової зʼясувалося, що саме на цих напрямках вартість ліків завищувалася в десятки разів.

Також журналісти зʼясували, що Іващенко був комерційним директором компанії "Лінк-Медитал", яка закуповує медичні препарати за кордоном і продає в Україні. Компанія має європейську "прокладк" – угорську фірму Immedex, яку очолює рідна сестра власника "Лінк-Медитал". Саме на цю компанію, як стверджують журналісти, "Лінк-Медитал" "роками перекачував мільйони гривень переплат за ліки для українських лікарень".

При цьому, Іващенко заявив, що ніколи не мав стосунків з угорською компанією.

Крім того, розслідувачі Bihus.Info зафіксували неодноразові зустрічі власника "Лінк-Медитал" Олексія Баришевського з Іващенком, а також візити Баришевського до будівлі Міністерства охорони здоровʼя.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb