АМКУ виграв суд проти ще одної тютюнової компанії

Антимонопольний комітет України виграв суд у компаній "Імперіал Тобакко Юкрейн" та "Імперіал Тобакко Продакшн Україна" щодо вимоги визнати недійсним накладення штрафу за порушення конкурентного законодавства на суму майже 460 млн грн

Про це повідомила пресслужба Антимонопольного комітету України (АМКУ).

Згідно з повідомленням, Господарський суд Києва відхилив позов "Імперіал Тобакко Юкрейн" та "Імперіал Тобакко Продакшн Україна" до АМКУ з вимогою визнати частково недійсним рішення АМКУ від 10 жовтня 2019 року. Цим рішенням на компанії було накладено штрафи за порушення конкурентного законодавства на загальну суму майже 460 млн грн.

У пресслужбі нагадали, що рішення АМКУ було прийняте у рамках справи про змову виробників цигарок та дистриб'ютора з продажу тютюнових виробів компанії "Тедіс Україна". Так, узгоджені дії фігурантів справи були спрямовані на підтримання становища дистриб'ютора на ринку продажу цигарок та встановлення штучних обмежень для доступу інших суб’єктів господарювання  на ринок первинного продажу тютюнової продукції.

."Відповідно до прийнятого Комітетом рішення на компанію «Імперіал Тобако Юкрейн» було накладено штраф у розмірі понад 292 млн грн, на ПАТ «Імперіал Тобакко Продакшн Україна» –більше 167 млн грн", - зазначили у пресслужбі.