Це війна з правдою про історію України, - Кулеба про ув'язнення очільника російського "Меморіалу" Дмитрієва

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що вирок Юрію Дмітрієву - це війна з правдою про історію України у складі СРСР

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Цей вирок безпосередньо стосується і нас - це війна з правдою про історію України у складі СРСР. Юрій Дмитрієв є жертвою прагнення російської держави затоптати історичну пам’ять і тих, хто її береже. Результат буде протилежним. Ще більше людей захочуть довідатися правду. І не лише про Дмитрієва, а й про те, що він знайшов у землі та в архівах", - зазначив Кулеба.

Міністр нагадав, що в середу історику винесли вирок - 3,5 роки позбавлення волі у колонії.

Він наголосив, що ситуація з Дмитрієвим була б "війною суто з правдою російської історії", але історик досліджував сталінський Великий терор і відкрив світові страшну таємницю Сандармоха - урочища, у якому за наказом Сталіна протягом лише одного тижня восени 1937 року знищили тисячі політв’язнів.

"Серед них були сотні українців. Там скосили наших найкращих, українське Розстріляне відродження: Валер’яна Підмогильного, Миколу Куліша, Леся Курбаса, Антіна Крушельницького, Миколу Зерова, Валер'яна Поліщука, Мирослава Ірчана, Григорія Епіка та інших", - нагадав міністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb