Київські перевізники просять владу компенсувати втрати через карантин

Столичні перевізники закликали київську владу виділити кошти на виплату заробітних плат працівникам та на інші витрати

Про це йдеться в зверненні Об'єднаної профспілкової організації комунального підприємства "Київський метрополітен" та Первинної профспілкової організації комунального підприємства "Київпастранс", опублікованих у Facebook.

У зверненнях перевізники закликали депутатів Київської міської ради виділити кошти на виплату заробітних плат працівникам та на інші необхідні витрати.

"Відповідно до прийнятих міською владою рішень КП "Київпастранс з 23 березня 2020 року забезпечувало перевезення окремими спеціальними рейсами автобусів, тролейбусів і трамваїв виключно працівників підприємств, установ та організацій, які забезпечують життєдіяльність міста Києва", - йдеться у заяві.

У той же час, співробітники Київського метрополітену зазначили, що через неможливість працювати у звичайному режимі з 17 березня по 25 травня 2020 року втрати доходів підприємства склали близько 621 млн грн. 

У зверненнях також йдеться, що через обмеження роботи під час карантину, комунальні підприємства втратили доходи, що призвело до погіршення фінансово-економічного стану підприємств.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb