Минулої доби в зоні ООС загинув український військовий, ще одного - поранено. Росіяни б'ють із забороненої зброї

У вівторок, 21 липня, російські війська на Донбасі 9 разів обстріляли українські позиції, у тому числі із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм і 82-мм мінометів

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік Новотошківського противник відкривав вгонь з мінометів калібру 120 мм, а поблизу Кримського - з 82-мм мінометів, гранатометів і кулеметів. Біля населеного пункту Хутір Вільний агресор теж застосував великокаліберні кулемети та автоматичні станкові гранатомети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Гнутового ворог два рази відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм і гранатометів. З великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем агресор двічі обстрілював українські опорні пункти поблизу Павлополя. Також окупанти били з озброєння БМП по українських військових біля Лебединського, а поруч з Водяним задіяли станкові протитанкові гранатомети.

21 липня внаслідок ворожих обстрілів загинув один український військовослужбовець, ще один - зазнав поранення.

Бійці ООС у відповідь на ворожі обстріли задіяли чергові вогневі засоби, після чого ворог припинив свою активність.

Від початку доби 22 липня росіяни 4 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв українські позиції зі 120-мм мінометів біля Майорська.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" по захисниках Мар'їнки агресор двічі стріляв із гранатометв різних систем та великокаліберних кулеметів, а по околицях Лебединського - зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Втрат серед українських військових унаслідок цих обстрілів не зафіксовано.

Українські підрозділи відповіли на обстріли прицільним вогнем.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb