Розстріл нацгвардійців у Лисичанську 2014 року: назвали імена причетних росіян

У кримінальному провадженні за фактом бойових дій під час окупації міста Лисичанська ідентифіковано учасників незаконних збройних формувань РФ, які обстріляли групу військовослужбовців

Про це повідомив Офіс генпрокурора та джерела "УП" в правоохоронних органах.

"Росіяни – Дружинін Ігор Валерійович (04.06.1985 р.н.) та Волков Дмитро Сергійович (13.09.1987 р.н.)", - йдеться у повідомленні.

П’ятьом особам повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 5 ст. 260, ч. 3 ст. 110 КК України).

23 липня 2014 року учасники озброєних підрозділів "Восток-13" та "Сибір" утворили засідку на підступах до міста.

Під час наступальної операції підрозділів Нацгвардії України під час звільнення Лисичанська учасники НЗФ РФ обстріляли зі снайперської, стрілецької та автоматичної зброї.

Від кулі снайпера загинув Олександр Радієвський, якому посмертно присвоїли звання генерал-майора Нацгвардії, ще троє військовослужбовців Національної гвардії України отримали смертельні тілесні ушкодження, 11 нацгвардійців під час обстрілів поранено.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb