Штрафи в 17 тис. грн для фізосіб, - нардеп-"слуга" Мазурашу розповів про свій законопроєкт про заборону гейпропаганди

Для держслужбовців у проєкті закону пропонуються штрафи у розмірі 136 тис. грн (8 тис. неоподатковуваних мінімумів)

Про це заявив один з двох ініціаторів законопроєкту, який 22 липня з'явився на сайті ВР, нардеп від фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу.

За словами нардепа, законопроєкт "передбачає збереження і захист тих сімейних цінностей, які є для нас традиційними".

Законопроєктом мають вноситись зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Запропоновано додаткову статтю, в якій є пункт, що за пропаганду гомосексуалізму і трансгендеризму для фізичних осіб передбачається штраф у розмірі тисячі ( 17 тис. грн) неоподаткованих мінімумів. Для юридичних осіб – три тисячі (51 тис. грн)

Читайте також: Нардепи-"слуги" подали в Раду законопроєкт про адмінвідповідальність за пропаганду гомосексуалізму та трансгендерності

Другий пункт передбачає відповідальність за публічну пропаганду гомосексуалізму і трансгендеризму. Там уже запропонована сума штрафних санкцій 5 тисяч (85 тис. грн) неоподаткованих мінімумів. І третій пункт передбачає відповідальність за пропаганду службовою чи посадовою особою або сприяння нею такій пропаганді, Там ще більша сума запропонована – 8 тисяч неоподаткованих мінімумів (136 тис. грн)

Також у проєкті закону пропонується прирівняти пропагаду гомосексуалізму до розповсюдження порнографії.

Ще одним "нововведенням" є ідея замінити термін "ґендерний баланс" на "баланс осіб різної статі" та "ґендерна рівність" на "рівність прав та можливостей жінок і чоловіків".

Повний текст законопроєкту нардеп виклав у себе на сторінці.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb