США надасть Україні $38 млн на розвиток кібербезпеки, - Мінцифри

США надасть Україні $38 млн грн технічної допомоги на розвиток кібербезпеки

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Telegram.

"США підтримає розвиток кібербезпеки в Україні. Бюджет міжнародної технічної допомоги становить 38 млн доларів", - написав Федоров.

За словами міністра, цими днями проєкт остаточно зареєстровано у Кабінеті міністрів. Бенефіціаром проєкту визначено Міністерство цифрової трансформації.

Федоров зазначив, що США є одним зі світових лідерів у сфері кібербезпеки і залучення їх експертизи та досвіду важливі.

"Протистояння країн вже давно перейшло в кіберпростір, і ми постійно відчуваємо негативну кіберактивність північного сусіда, тому маємо гідно протистояти такій агресії", - підкреслив Федоров.

Він також зазначив, що днями почалася активна фаза реформи кібербезпеки в Україні. Так, за інформацією міністра, було змінено керівництво Держспецзв'язку та розпочато розбудову державного кіберцентру.

"Має піти в небуття КСЗІ (марний папірець на 5 років) й інші стандарти безпеки 90-х та натомість з’явитися сучасні моделі побудови й постійної підтримки безпеки ІТ-систем. Ми маємо нарешті визначитися із підходами та вимогами до захисту критичної інфраструктури та багато іншого. І новий проєкт має на меті підтримати всі ці надважливі завдання", - наголосив міністр.

Федоров також додав, що у рамках проєкту Мінцифри планує активно працювати з бізнесом та залучати найкращу міжнародну й українську експертизу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb