Законопроєкт про новий виборчий кодекс відправили на підпис Зеленському

22 липня голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства"

Відповідно інформація з'явилась на сайті ВР.

Так, у графі "Дати й стан проходження" вказано, що закон повернуто з підписом Голови ВР і передано на підпис Президенту 22 липня.

Закон забороняє проведення агітації або надання виборцям, закладам, установам, організаціям грошей, подарункових сертифікатів, продуктів харчування і спиртних напоїв, товарів.

Також заборонено надання пільг, переваг, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних і нематеріальних активів, у тому числі від імені благодійних організацій, засновниками або членами яких є кандидат (кандидати), партія (місцева організація партії).

Позачергові місцеві вибори, проміжні, перші, додаткові проводитимуться двічі на рік - в останню неділю березня і останню неділю жовтня.

З'явиться можливість використання електронного підрахунку голосів.

Встановлюються і механізми боротьби з "двійниками" під час президентських виборів.

Також збільшуються санкції за злочини і адміністративні правопорушення у сфері виборчого законодавства, встановлюється відповідальність за підробку документів та інші порушення.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb