Житловий фонд готовий на 50%: Шмигаль відзвітував про підготовку України до опалювального сезону

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, готовність житлового фонду України до опалювального сезону можна оцінити на рівні 50%, запаси газу в підземних газосховищах та вугілля - рекордні

Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає ЕспресоTV.

"Станом на середину літа, тобто на 15.07, готовність житлового фонду України до зими можна оцінити на рівні 50%. Це стосується і житлових будинків, і шкіл, і закладів охорони здоров'я", - сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що за інформацією, яку надають регіони, комплексно підготовано і відремонтовано вже більше 80 тис. будинків, продовжується ремонт теплових котелен та заміна зношених теплових мереж, також готуються пункти теплового обігріву.

"По всім цим параметрам витрати вже склали понад 6 млрд грн. "Теплих" кредитів для утеплення будинків видано вже більше ніж на 600 млн грн. Запаси газу в підземних газових сховищах рекордні для України - 21 мільярд метрів кубічних. Запаси вугілля за останні роки також рекордні. Теплові станції і теплові ТЕЦ забезпечені вугіллям в достатніх обсягах, тому ми маємо спокійно і комфортно пройти цей зимовий опалювальний сезон", - підкреслив Шмигаль.

Шмигаль додав, що 22 липня буде офіційно прийняте розпоряджено, яке запустить процес підготовки до опалювального сезону.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb