70% львів'ян вважають, що Україна рухається у неправильному напрямку, - опитування

Позитивно оцінюють загальний стан справ у державі лише 11%

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" протягом 3-12 липня 2020 року серед мешканців Львова, пише Еспресо.Захід.

Соціологи відзначають, що відносно більше оптимістів щодо напрямку розвитку країни - серед симпатиків партії "Слуга народу": 35% виборців провладної партії вважають, що країна рухається у правильному напряму, і лише 40% - що у неправильному. Натомість найменша кількість тих, хто підтримує загальний стан справ – серед виборців ВО "Свобода": лише 2% вважають, що курс України є правильним, і 91% - що ні.

Рейтинг проблем загальнодержавного значення серед опитаних очолює військовий конфлікт на Сході країни (62%). Епідемія коронавірусу COVID-2019  - лише на шостому місці загальнодержавних проблем з результатом 24%. Значно більше львів’ян хвилюють відсутність роботи, безробіття (32%),  хабарництво і корупція у владі (30%), низький рівень зарплат та пенсій (29%). Особисто для себе опитані також вважають найбільшими проблемами війну на Сході (44%) та низький рівень зарплат та пенсій (35%). Відсутність роботи особисто турбує 24%, хабарництво і корупція у владі та епідемія коронавірусу COVID-2019 – по 23%, неякісна медицина – 20%.
Також львів'яни негативно оцінюють роботу ключових очільників держави та парламенту. "Так, роботою президента Зеленського задоволені лише 16% опитаних, не задоволені – 66%. Діяльністю прем’єр-міністра Шмигаля задоволені лише 8%, не задоволені – 62%, не змогли оцінити – 30%. Роботою парламенту задоволені тільки 6%, не задоволені – майже 80% опитаних. З восени минулого року оцінка задоволеності роботою центральних органів влади впала", - відзначають соціологи.

Опитування було проведене 3-12 липня 2020 року серед мешканців Львова. Аудиторія: мешканці Львівської ОТГ від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.