Байден назвав Трампа "першим американським президентом-расистом"

Кандидат від Демократичної партії на майбутніх виборах президента США Джо Байден назвав свого суперника Дональда Трампа "першим президентом-расистом"

Про це повідомляє CNBC.

"Те, як він спілкується з людьми в залежності від кольору їх шкіри, їх національного і географічного походження, абсолютно огидно. Жоден з президентів ніколи не робив цього. Цього не робили ні президенти-республіканці, ні президенти-демократи. У нас були і є расисти, вони намагалися обрати свого президента. Але він став першим", - сказав колишній віце-президент під час круглого столу Міжнародного союзу працівників сфери послуг 22 липня.

Також Байден звинуватив Трампа в тому, що він "протиставляє людей і розділяє країну".

До цього президент США засумнівався в розумових здібностях Джо Байдена, заявивши, що той "не може зв'язати два речення".

Вибори президента США заплановані на 3 листопада. Переможець має приступити до виконання обов'язків в січні 2021 року. Основними конкурентами вважаються демократ Джо Байден і Дональд Трамп, який представляє Республіканську партію.

За результатами недавнього опитування від Монмутського університету, Джо Байден на виборах може отримати 52%, а Дональд Трамп - 42%. Загальнонаціональне опитування телекомпанії Fox показує, що Байдена готові підтримати 49% виборців, а Трампа - лише 41%.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb