Білл Гейтс: для повного захисту від коронавірусу буде потрібно кілька доз вакцини

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс висловив думку, що повний захист від зараження новим коронавірусом зможе забезпечити лише ін'єкція декількох доз потенційної вакцини

Про це мільярдер і філантроп заявив у інтерв’ю для CBS.

"Жодна з вакцин на даний момент не виглядає так, ніби вона буде працювати з введенням однієї дози. З самого початку це була лише надія", - зазначив Білл Гейтс.

Філантроп, що пожертвував на боротьбу з інфекцією 300 млн доларів, заявив про необхідність глобальних зусиль для поширення вакцини по всьому світу.

Читайте також: У США проходять фінальні випробування двох вакцин від коронавірусу, -Трамп

"Якщо ви прагнете повністю бути перешкодою для передачі (коронавірусу), то вам потрібно охопити 70-80% (населення) в глобальному масштабі. Це неймовірно великі цифри", - зазначив підприємець.

Раніше Гейтс, який ще з 2015 року попереджав про потенційну загрозу пандемії, визнав, що "буде багато невизначеностей" щодо ефективності будь-якої вакцини, але підкреслив, що препарат "з часом покращиться".

Він також піддав критиці заяви президента Дональда Трампа про найнижчий рівень смертності від коронавірусу у США в порівнянні з іншими країнами.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb