Доба в зоні ООС: поранено 4 українських військових, втрати росіян - 4 бойовики

У середу, 22 липня, російські війська на Донбасі 15 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши в тому числі заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети

Про це повідомляє пресцентр штабу Операція об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Майорська противник вів вогонь з мінометів калібру 120 мм і випустив у бік українських позицій 25 мін. Поблизу Хутору Вільний агресор задіяв гранатомети різних систем, а біля Кримського - озброєння БМП і великокаліберні кулемети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", окупанти двічі відкривали вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів у передмісті Мар'їнки. З цього ж озброєння ворог стріляв неподалік населених пунктів Лебединське, Водяне, Пищевик, Старогнатівка і Талаківка.

Проти оборонців Богданівки російські окупанти застосували безпілотний літальний апарат, з якого скинули гранатометний постріл ВОГ-25. Надвечір на цій ділянці фронту противник також бив із автоматичних станкових гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

22 липня внаслідок ворожих обстрілів четверо українських військовослужбовців зазнали поранень. Їх евакуювали до медзакладу та надали їм необхідну допомогу.

Бійці ООС у відповідь на провокації росіян застосували штатне озброєння. За даними розвідки, 22 липня українські військові знищили одного і поранили трьох загарбників. Крім того, за уточненими даними, 21 липня росіяни втратили двох бойовиків загиблими.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb