Голова НБУ виправив декларацію: з'явились нові доходи та коштовні годинники

Голова НБУ Кирило Шевченко вніс у декларацію інші джерела доходів, а також коштовні годинники

Про це йдеться в оновленій декларації голови Національного банку України Кирила Шевченка.

Згідно з даними декларації, в розділі "цінне рухоме майно" Шевченко додатково вказав три одиниці дорогоцінних наручних годинників Audemar Piguet, дві одиниці наручних годинників Rolex та одну одиницю наручних годинників CHOPARD. Один годинник BREGUET належить його дружині Юлії Шевченко.

Згідно з декларацією, Шевченку також належать три одиниці наручних годинників BREGUET.

У власності дружини додалися наручні дорогоцінні браслети Messika, VAN CLEEF, JACOB & Co. Три набори гарнітуру з сережок, кільця з дорогоцінного металу VAN CLEFF, такий же набір Stephen Webster і Crivelli, кільце і два набори сережок Crivelli, сумка Hermes і дві шуби Maurizio Braschi. Також вказані без назви марки один браслет і кільце.

У розділі "цінне рухоме майно - транспортні засоби" Шевченко вказав як свою власність квадроцикл OUTLADER MAX LTD 1000R.

У розділі "цінні папери" Шевченко додав інформаці про спільну власність родини 400 облігацій Ощадбанку, номінальна вартість однієї з яких становить 23 686,2 грн. За даними декларації, в 2019 році родина Шевченків отримала за цими облігаціями 682 496 грн.

В розділі "нематеріальний активи» додано інформацію про авторське право на об'єкт "Стаття Індекс іпотечного кредитування, як інструмент здешевлення іпотечних кредитів".

У розділі "Доходи, в тому числі подарунки", крім виплати по облігаціям Ощадбанку, додано інформацію про те, що родина Шевченків отримала відсотки від швейцарського банку Lombard Odier and Co LTD в розмірі 1 305 350 грн і австрійської страхової компанії UNIQA Austria - 11 199 грн.

У розділі "грошові активи" з'явилася інформація про те, що родина Шевченків тримає на рахунку в банку Lombard Odier and Co LTD $3 017 396. Також в цьому ж банку на рахунку у них є 9 741 євро і $68 783 в глобальному кліматичному фонді Lombard Odier. Крім того, на рахунку в Expobank CZ Шевченко зберігає 96 038 євро.

Глава НБУ також вказав, що володіє $20 тис, 105 тис. грн, 10 тис. євро готівкою, а його дружина - 15 тис. євро, $ 27 тис., 120 тис. грн.

У розділі "фінансові зобов'язання" з'явилася інформація про те, що Шевченко має 236 979 грн боргу за податками.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb