Китай "купив" главу ВООЗ, - Помпео з посиланням на розвідку

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Тедрос Адханом Гебрейесус став генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров’я завдяки угоді з Китаєм

Про це він сказав під час зустрічі з членами парламенту Великої Британії, передає The Guardian.

Помпео звинуватив ВООЗ у смерті британців, які не змогли перемогти коронавірус, і заявив, що зараз це політична, а не наукова організація. За його словами, згідно з даними розвідки, уряд Китаю "купив" Гебрейесуса.

"На виборах (глави ВООЗ в 2017 році, - ред.) було укладено угоду, і коли справа дійшла до реальних проблем, британці загинули (від COVID-19 померли понад 45 тисяч британців, - ред.) через цю угоду, укладену між Китаєм і главою ВООЗ", - заявив держсекретар США.

Представник організації у відповідь заперечив існування будь-якої угоди і закликав країни "залишатися зосередженими на боротьбі з пандемією".

Нагадаємо, що США розірвали усі відносини з ВООЗ і припинили фінансування організації. Президент Дональд Трамп заявляв, що Китай "повністю контролює" ВООЗ.

Раніше президент США Дональд Трамп опублікував лист гендиректору ВООЗ Тедросу Адханому Гебрейесусу, в якому попередив, що якщо організація не внесе зміни в свою роботу, Вашингтон остаточно припинить фінансування і перегляне своє членство в організації.

15 квітня Трамп заявив про тимчасове припинення фінансування ВООЗ на час перевірки її реакції на пандемію коронавірусу.

Він заявив, що ВООЗ не виконала свого основного призначення, проваливши роботу з інформування інших країн про небезпеку коронавірусу. Також американський президент звинуватив ВООЗ в тому, що вона вела неправильну роботу щодо Китаю, покриваючи заяви китайської влади.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb