Майже половина мешканців Львова не задоволена станом справ у місті, - опитування

Найбільше львів'ян турбують затори на вулицях та вартість комунальних послуг

Мешканці Львова відносно краще оцінюють місцевий стан справ, аніж загальну ситуацію в країні. Так, якщо нинішнім курсом України не задоволені 70% львів'ян, то стан справ у Львові як неправильний оцінюють 48%. Натомість 28% вважають, що справи у Львові йдуть у правильному напрямку. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" протягом 3-12 липня 2020 року серед мешканців Львова, передає "Еспресо-Захід".

"Серед міських проблем львів’яни найбільше хвилюються через завантаженість вулиць транспортом (45%) та вартість комунальних послуг (39%). Корупція у міській владі хвилює 34%, хаотична забудова багатоповерхівками 32%, наркоманія та алкоголізм – 31%, мала кількість місць для паркування – 21%. Якість послуг громадського транспорту та поганий стан доріг вважають проблемами по 19%, наявність безпритульних тварин на вулицях, малу кількість місць у дитячих садках, низький фаховий рівень медиків та вартість проїзду у транспорті – по 16-17%", - повідомляють соціологи.

При цьому роботою міського голови Львова А.Садового задоволені 48%, не задоволені – 33%. Діяльністю міської ради задоволені 29%, не задоволені – 38%, не змогли оцінити – 33%. Роботою міського громадського транспорту задоволені – 32%, не задоволені – 51%, освітніх закладів – 28% та 36% відповідно, поліції – 28% та 47%, комунальних служб – 23% та 60%, служб соціального захисту – 22% та 36% (42% не змогли оцінити), медичних закладів міста – 21% та 62%. Оцінки роботи сфер міста з початку року погіршилися.

Крім того, на думку містян покращення роботи медичних закладів – головний пріоритет роботи міської влади (52%). Якість житлово-комунальних послуг, громадського транспорту, збір та утилізація сміття, боротьба із корупцією вважають першочерговими завданнями для вирішення міською владою близько третини опитаних. Покращення роботи освітніх закладів, створення робочих місць та якість доріг – близько чверті.

Водночас головними успіхами міського голови А.Садового опитані вважають якість доріг, тротуарів та прибудинкових територій, розвиток туризму та оновлення парків і скверів (26-31%). 22% вважають його досягненням покращення вуличного освітлення, 16% – якість громадського транспорту, по 11% – покращення збору та утилізації сміття та залучення інвестицій у місто.

Опитування було проведене 3-12 липня 2020 року серед мешканців Львова. Аудиторія: мешканці Львівської ОТГ від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%.