У Путіна заявили, що місцеві вибори в Україні "суперечать Мінським угодам"

Представник Росії в Тристоронній контактній групі на переговорах по Донбасу в Мінську Борис Гризлов заявив, що постанова Верховної Ради про проведення місцевих виборів 25 жовтня "суперечить Мінськими угодами"

Як передає ТАСС, Гризлов заявив, що обговорення будь-яких питань у політичній, економічній та гуманітарній сферах "в умовах, коли найвищий законодавчий орган України ухвалив рішення, що виключають врегулювання конфлікту на основі Мінських угод, позбавлені всякого сенсу".

"Йдеться про постанову Верховної ради від 15 червня про проведення місцевих виборів, в якому, в якості умов проведення виборів у Донбасі, висунуті умови, що прямо суперечать мінськими угодами", - додав Гризлов.

Зазначимо, що питання виборів в ОРДЛО 9 червня обговорили в політичній підгрупі Тристоронньої контактної група в Мінську. За словами представника Донецької області в ТКГ Дениса Казанського, країна готова до проведення таких виборів, проте підтримувані Росією угруповання в цьому не зацікавлені.  

Раніше віце-прем'єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що всі ватажки незаконних збройних формувань "ДНР" і "ЛНР" отримали російські паспорти, тому згідно із законодавством України, вони не зможуть брати участь у місцевих виборах в ОРДЛО.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb