Угода про перемир’я на Донбасі повинна бути підписана лідерами країн "Нормандської четвірки", – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі очікується підписання документа щодо всеосяжного і повного припинення вогню на Донбасі з 27 липня, домовленості щодо якого досягнуто в ТКГ усіма лідерами країн "Нормандської четвірки"

Про це він заявив під час підходу до ЗМІ із Президентом Швейцарської Конфедерації Симонеттою Соммаругою в ході огляду пішохідного мосту через р. Сіверський Донець та ознайомлення з роботою КПВВ "Станиця Луганська", повідомляє пресцентр ОПУ.

"У нас дійсно багато професіоналів, які перебувають у постійних перемовинах у форматі засідання ТКГ (Тристоронньої контактної групи – ред.) і які домовилися про дуже серйозний крок для всієї нашої країни – стале припинення вогню. Цей документ зараз очікує підписання всіх сторін Нормандської групи. Вірю в те, що всі сторони – Україна, Франція, Німеччина та РФ – підпишуть, і з 27 числа, вірю, що може настати мить, коли буде стале припинення вогню", – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що угода буде підписана лідерами країн "Нормандської четвірки", що підвищує статус цих домовленостей.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb