З держбюджету до Пенсійного фонду у цьому році надійде 202 млрд грн, - Мінфін

З держбюджету до Пенсійного фонду у цьому році надійде 202 млрд грн, при цьому загальні видатки ПФУ сягають 481 млн грн

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"В Україні немає проблем із виплатою пенсій. Цього року із держбюджету до Пенсійного фонду надійде 202 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, загальні видатки Пенсійного фонду сягають 481 млн грн.

"Основними джерелами покриття цих видатків є надходження зі сплати єдиного соціального внеску і кошти Держбюджету. У червні цього року сплата ЄСВ зросла у порівнянні з червнем цього року. Тобто просіли травень-квітень, але червень пішов у плюс на 449 млн гривень", - цитує пресслужба слова Єрмоличева.

Заступник міністра також зауважив, що найменша пенсія в Україні встановлена на рівні прожиткового мінімуму і становить 1712 грн.

"Є окремі категорії пенсіонерів, які можуть мати більшу мінімальну пенсію. Наприклад, жінка, маючи страховий стаж 30 років, а чоловік – 35, отримують мінімальну пенсію у 2100 грн. Найбільша пенсія обмежена 10 прожитковими мінімумами. Станом на 1 липня це 17 120 грн", - зазначив він.

Єрмоличев додав, що окрема категорія пенсіонерів - це судді, для яких такого обмеження немає. За його словами, середній розмір пенсій у них 45,9 тис. грн.

За даними заступника міністра, всього пенсіонерів в Україні 11 млн. Пенсіонерів, які отримують 2-4 тис. грн - близько 9 млн.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb