Завдав збитків на 5 млн грн: СБУ підозрює екскерівника оборонного підприємства в оборудці з державними коштами

СБУ повідомила про підозру екскерівникові оборонного підприємства через посадову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ задокументувала протиправну діяльність ексдиректора підприємства концерну Укроборонпром, який завдав державі збитки на майже 5 млн грн під час виконання державного оборонного замовлення.

"Оперативники спецслужби встановили, що одне з підприємств, яке входить до складу концерну Укроборонпром, отримало фінансування від Міністерства оборони України на закупівлю у західних партнерів партії стрілецького озброєння. Отримані кошти керівник держпідприємства протиправно використав не за призначенням", - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, у 2017 році за час проведення незаконної оборудки із державними грошима, збільшились ціни на законтрактовану Міноборони продукцію.

"Внаслідок дій посадовця оплата контракту не відбулася вчасно, тож було зірвано реалізацію міжнародно-економічного контракту, що призвело до невиконання державного замовлення на закупівлю озброєння для потреб військових", - зазначили у відомстві.

За інформацією СБУ, протиправні дії посадовця призвели до позову європейських партнерів щодо накладання штрафу на підприємство за невиконання умов і термінів контракту. При цьому Інститут судово-технічних експертиз СБУ офіційно підтвердив, що дії вказаного посадовця призвели до збитків підприємству на суму 5 млн грн.

У пресслужбі зазначили, що у межах кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та роботи головного фігуранта справи, під час яких отримали додаткові докази його протиправної діяльності.

Зазначається, що СБУ повідомила посадовцю про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb