Доба в зоні ООС: росіяни застосували заборонену зброю, але втратили двох бойовиків

У четвер, 23 липня, російські війська на Донбасі 8 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши в тому числі заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети, гранатомети і стрілецьке озброєння

Про це повідомляє пресцентр штабу Операції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Старогнатівки противник двічі застосував станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. З підствольних гранатометів окупанти обстріляли позиції українських захисників поблизу Гнутового.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" біля Новотошківського російсько-окупаційні війська використали проти бійців ООС 120-мм міномети, а поблизу Причепилівки та Оріхового били з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Українські військові у відповідь застосували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 23 липня бійці ООС поранили двох загарбників.

23 липня втрат серед українських військовослужбовців внаслідок ворожих обстрілів не зафіксовано.

Від початку доби 24 липня збройні формування Росії 3 рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог тричі обстріляв позиції біля Старогнатівки з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Втрат унаслідок цих обстрілів серед українських військових немає.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb