Джапарова заявила, що в уряді готова стратегія деокупації Криму

Український уряд підготував стратегію деокупацію Криму, проте документ не є публічним

Про це розповіла перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова, передає Укрінформ.

"Ми розробили документ "Стратегія деокупацію Криму", він не є публічним на даний момент, оскільки ми вважаємо, що в таких питаннях мають бути документи більш широкого масштабу. І це лише тільки частина великої стратегії деокупацію. І ми сподіваємося, що рано чи пізно Україна на різних рівнях зможе її представити", - сказала Джапарова

Вона також повідомила про плани українського МЗС створити міжнародний комунікаційний майданчик з питань Криму. 

"Якщо говорити про наші зусилля, вони будуть спрямовані на створення формалізованого майданчика, присвяченого Криму, адже на це є дуже великий запит. Коли ми говоримо про Крим, на жаль, реакція світової спільноти - вона досить фрагментарна і спорадична. Щось відбувається, тоді є якась заява, реакція. Ми ж розуміємо, що найголовнішим завданням у питаннях Криму сьогодні є публічність. Тому що Російська Федерація докладає величезних зусиль, щоб примирити з окупацією і статус-кво всю світову спільноту", - відзначила заступник міністра.

За її словами, росіяни використовують абсолютно різні форми (когнітивні, гібридні) цього примирення світової спільноти. І власне, цього меседжу, який, по суті, є порожнім, що було волевиявлення народу, і "Крим - наш".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb