Мінфін відзвітував, куди пішли 66 млрд грн з COVID-фонду

Уряд розподілив 66 млрд грн коштів Фонду боротьби з COVID-19 за пріоритетними напрямами

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

"Станом на 24 липня 2020 року уряд розподілив 66 млрд грн коштів Фонду боротьби з COVID-19 за пріоритетними напрямами. Таким чином, обсяг виділених коштів з Фонду досягнув обсягу бюджетного призначення, затвердженого в державному бюджеті на 2020 рік для Фонду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що касові видатки фонду станом на 23 липня склали 9,8 млрд грн.

Крім того, 16 млрд грн виділено для системи охорони здоров'я, зокрема для забезпечення медиків засобами індивідуального захисту та виплати їм підвищеної заробітної плати, а також на закупівлі для лікарень необхідного обладнання та реконструкції приймальних відділень опорних закладів охорони здоров'я у госпітальних округах.

Крім того, для фінансування фонду з безробіття було виділено близько 7 млрд грн, з яких 2,7 млрд - на допомогу з часткового безробіття.

Також 1,2 млрд грн виділено Міністерству соціальної політики для фізичних осіб підприємців, які не можуть працювати через карантинні обмеження та мають дітей віком до 10 років. Ще 2,5 млрд грн спрямовано на доплати військовослужбовцям, поліцейським та категоріям працівників, які забезпечують життєдіяльність населення.

На ремони і утримання доріг з COVID-фонду виділено 35 млрд грн.

У пресслужбі нагадали, що термін дії Фонду розрахований на період карантину і наступні після його офіційного завершення 30 днів. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb