“Немає садочка – немає роботи”: у Чернівцях на протест вийшли батьки дошкільнят

У Чернівцях батьки дітей дошкільного віку вийшли до обласної держадміністрації з вимогою відкрити дитсадки

Ініціаторами акції стали батьки, які втрачають дохід, оскільки не мають змоги поєднувати роботу та догляд за дітьми, – повідомляє "Молодий буковинець"

"Батькам потрібно працювати, а вони не можуть через те, що немає з ким залишити малюків. Я вимушена винаймати няню і витрачати лишні кошти. Адже послуги няні в день коштують 200 гривень. Майже пів заробітної плати іде для того, щоб заплатити їй", – розповіла учасниця акції Інна Лазоряк.

Учасники акції наголосили, що уже майже в усіх областях України відкрили дитячі дошкільні навчальні заклади, тому вимагають такого ж дозволу від Чернівецької обласної та міської комісій із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій – хоча б у форматі позмінної роботи або роботи через день. І додали: якщо їхніх вимог не почують, то вийдуть на повторний протест.

Тим часом, як зазначила в. о. директора Державної установи "Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Наталія Гопко, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розгляне можливість відновлення роботи дитсадків лише з 1 серпня.

Вона зазначила, що на Буковині кількість інфікованих дітей становить 10% загального числа недужих. Тож садочки ще мають відповідно підготувати до роботи, щоб їхні вихованці були у безпеці.

Зазначимо, в Чернівецькій області на сьогодні виявлено 5 485 випадків COVID-19. Згідно з критеріями,   визначеними МОЗ України, в області можна послаблювати карантинні обмеження.