Орган 18 століття й унікальні фрески: у Львові відкриють для відвідувачів галереї Гарнізонного храму

Гарнізонний храм ім. Петра та Павла у Львові з 27 липня відкриє для відвідувань свої галереї

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Підземель храму, передає “Еспресо-Захід”. 

"Охочі зможуть більше дізнатися про минуле та сучасність найбільшої святині Львова, ознайомитися зблизька з органом храму, побачити ближче недавно відреставровану фреску, де зображена карта світу XVIIIст., та багато іншого", – сказано в повідомленні. 

У зв’язку з реставраційними роботами відвідини можливі лише в присутності працівниківхраму. 

Усіх охочих просять попередньо резервувати час для відвідин на сайті https://underpetrapavla.lviv.ua/zarezervuvaty-chas/

Карта світу є частиною фрески "Святий Павло – апостол народів", яка була виконана під керівництвом Франциска Екштайна орієнтовно у 1740 р. Реставрацію цієї фрески завершили у грудні 2017 р.

Орган у храмі також датований 18 століттям. Зараз він потребує реставрації. 

Зазначимо, що черговий етап реставраційних робіт у Гарнізонному храмі планують завершити у 2022 році. 

Храм св. Петра і Павла (колишній костел Єзуїтів) збудований у Львові італійським архітектором Джакомо Бріамі у 1610-1630 роках. Під час Другої світової війни дах храму був пошкоджений, а в радянські часи церкву використовували як книгосховище. 

Храм відновив роботу лише 2011 року. Нині ним опікуються капелани Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ. У храмі реалізуютьрізні душпастирські програми,які відповідають потребам часу йвіруючих, зокрема військовослужбовців, студентів іпотребуючих дітей.