"Пекін покусав руки, які його годують": Помпео назвав Китай новою тиранією та закликав створити антикитайський альянс

Держсекретар США Майк Помпео обрушився з різкою критикою на Китай, звинувативши країну в несправедливих торговельних практиках і порушеннях прав людини

Виступаючи в президентській бібліотеці імені Річарда Ніксона, Помпео заявив, що "вільний світ повинен здобути перемогу над новою тиранією", цитує його заяву прес-служба Держдепу.

"Якщо вільний світ не змінить комуністичний Китай, то комуністичний Китай напевно змінить нас", - зазначив держсекретар.

Він закликав створити новий альянс демократичних держав для протидії Китаю і не виключив залучення Росії до подібного альянсу.

Читайте також: США оголосили про закриття консульства Китаю в Х’юстоні, там почали спалювати документи

За словами Помпео, Комуністична партія Китаю "повторює деякі з помилок Радянського Союзу - псує відносини з потенційними союзниками, підриває довіру на батьківщині і за кордоном, а також заперечує право власності".

Він підкреслив, що політика США та інших вільних держав "відродила економіку Китаю, яка терпить лихо", однак "Пекін лише покусав руки, які його годують".

"Більше неприпустимо ігнорувати фундаментальні політичні та ідеологічні відмінності між нашими країнами", - додав глава Держдепу. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb