Росія не дозволяє почати розмінування в 13 районах на Донбасі, - представник України на засіданні ОБСЄ

Росія відмовляється затвердити вже узгоджені для розмінування 13 районів в зоні військового конфлікту на Донбасі

Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ 23 липня постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євген Цимбалюк, передає "Укрінформ".

"Ми вітаємо вчорашню домовленість у ТКГ про додаткові заходи щодо закріплення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 години 27 липня. Україна повністю зобов'язується виконувати узгоджені заходи та розраховує, що російська сторона також виконає взяті на себе зобов'язання. Поруч з цим, ми не можемо висловити аналогічний оптимізм щодо інших безпекових заходів, щодо яких зараз ведуться переговори в рамках ТКГ, включаючи розведення військ та техніки, а також відведення важкого озброєння та розмінування. Найбільш тривожним щодо останнього питання є те, що російська сторона відмовляється затвердити вже узгоджені 13 районів для розмінування", - сказав Цимбалюк.

Очільник місії України при ОБСЄ наголосив, що Росія та її представники в ОРДЛО публічно вимагають повного виконання всіх політичних положень Мінських домовленостей, але "продовжують блокувати будь-яке просування на політичному треку мінських переговорів".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb