Смерть волонтера Кучапіна: свідок надав важливі покази для слідства, - МВС

Директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко заявив, що правоохоронці відшукали свідка, з яким спілкувався загиблий волонтер Олексій Кучапін перед смертю

Про це повідомляє пресслужба МВС.

"Провадження зареєстровано за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Провадження саме за цієї статтею реєструється завжди, коли знаходять тіло людини і якщо є підозра, що смерть настала з якихось негативних обставин. Проте, під час огляду місця загибелі Олексія Кучапіна, фактів, які одразу б вказали на насильницький характер смерті, виявлено не було. Але правоохоронці ретельно перевірять усі можливі версії його загибелі", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенко, під час огляду квартири правоохоронці, окрім документів та особистих речей померлого, на столі виявили передсмертну записку.

Всі речові докази направлені на проведення відповідних експертиз, зокрема, гістологічної, хімічної, фармакологічної, графологічна та психологічної. Оглянувши квартиру, поліцейські встановили, що обстановка всередині не була порушена, двері без пошкоджень.

Шевченко також повідомив, що правоохоронці відшукали свідка, з яким спілкувався загиблий перед смертю. За словами речника МВС, свідок надав важливі покази для слідства.

  • Волонтер та керівник "Дому милосердя" Кучапін Олексій Юрійович повідомив рідним, що 16 липня поїде в місто Дніпро та зник.
  • "Дім Милосердя" організовує та надає системну допомогу для ресоціалізації безхатченків з інвалідністю або із затримкою розумового розвитку та літніх людей без житла
  • Тіло Кучапіна виявили в одній із київських квартир.
  • Друг волонтера Олексія Кучапіна заявив, що поліція не показує тіло близьким.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb