У "Слузі народу" відклали розгляд законопроєкту про заборону пропаганди ЛГБТ

Розгляд законопроєкту депутатів від "Слуги народу" про запровадження адміністративної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму буде відкладено

Про це заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, законопроєкт №3917 про запровадження адміністративної відповідальності за пропаганду гомосексуалізму або трансгендеризму в Україні авторства депутатів від "Слуги народу" треба відкласти і зайнятися тими питаннями, які дійсно хвилюють суспільство.

"Це складні такі законопроекти для сприйняття. Я ще не бачив тексту, але інтуїтивно мені здається, що не варто такі законопроєкти брати в активну роботу, тому що вони дискусійні. У нас дійсно є зобов'язання перед міжнародними партнерами, але тут йдеться навіть не про зобов'язання, а про те, що ті ідеї, які пропонують, - їх треба перевірити на дискримінаційність", - сказав Корнієнко.

Він додав, що ще не спілкувався з авторами проєкту закону, нардепами від "Слуги народу" Георгієм Мазурашу та Оленою Лис, і нині документ перебуває на етапі внесення альтернативних, а його подальша доля не відома.

"Рішення фракції немає. Моя позиція, що такі законопроєкти треба відкладати якнайдалі, і обговорювати їх тоді, коли ми проведемо податкову амністію, вирішимо, що робити з податком на виведений капітал, вирішимо, що робити з бюджетом наступного року. Тому що у нас, як завжди, грандіозні плани, як витрачати кошти, треба тепер зрозуміти де їх узяти. Доведемо до розуму децентралізацію, тому що ми зробили укрупнення районів, і тепер потрібно під це підігнати законодавчу базу, проведемо необхідні кадрові рішення, якщо вони будуть потрібні восени і т. п., і т. п.. Я думаю, що восени треба виходити на конструктивну роботу й вирішувати ті проблеми, які хвилюють суспільство", - додав Корнієнко.

Він не виключив, що законопроект №3917 може і зовсім бути відкликано з парламенту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb