Бойовики "Хезболли" обстріляли ракетами північ Ізраїлю: у прикордонному районі оголосили НС

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) оголосила про надзвичайну ситуацію на північному кордоні

Про це повідомляє Israelinfo.

Так, жителям прикордонної зони заборонили залишати домівки.

Крім того, видання newsru.co.il повідомляє, що о 15:31 прес-служба ЦАХАЛ повідомила про "інцидент у сфері безпеки" в районі гори Дов на кордоні з Ліваном. Зазначалося, що з боку Лівану бойовики "Хезболли" в сторону ізраїльських військових випустили протитанкову ракету. При цьому були помічені не менше двох груп бойовиків: одна здійснила обстріл, друга прикривала її відхід.

Метою обстрілу, за різними даними, був танк або броньований автомобіль. Армія оборони Ізраїлю відкрила у відповідь артилерійський вогонь. Деякі ЗМІ пишуть, що бойовики "Хезболли" використовували протитанковий комплекс "Корнет".

При цьому ліванські телеканали "Аль-Маядін" і "Аль-Манар", асоційовані з "Хезболлою", інформують, що ізраїльські військові обстрілювали цілі біля села Кафр Шуба (приблизно в 6 км на північний схід від Раджарам). Відомостей про втрати і збитки поки немає.

Близько 16:00 місцеві жителі повідомляли, що чують вибухи. У повітря підняли бойову авіацію. Ймовірно, ЦАХАЛ діяв з метою знищення бойовиків, причетних до обстрілу. Приблизно з 16:10 надходить інформація про затишшя. Інформації про потерпілих на ізраїльській стороні немає.

Підкреслимо, командування Армії оборони Ізраїлю опублікувало розпорядження для жителів населених пунктів, що знаходяться біля кордону з Ліваном (від Рош а-Нікра на заході до гори Хермон на сході):

Автомобільні траси біля північної кордону заблокували військовослужбовці.

Крім того, у зв'язку з НП скасовано сьогоднішню прес-конференцію міністра охорони здоров'я Юлія Едельштейна.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb