НБУ продовжив спрощену реструктуризацію кредитів через СOVID-19

НБУ продовжив до 30 листопада дію спрощених правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів через СOVID-19

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Згідно з повідомленням, НБУ продовжив до 30 листопада дію спрощених правил оцінки кредитного ризику при реструктуризації кредитів, що здійснюються банками у відповідь на економічні проблеми позичальників, зумовлені пандемією СOVID-19.

Також зазначається, що з оцінки кредитного ризику не будуть вилучатися кредити, умовами реструктуризації за якими передбачено здійснення платежів з рідшою періодичністю або в меншому обсязі, ніж передбачені окремим положенням регулятора.

Крім того, для неперервності кредитної підтримки державного сектору передбачено право банків під час оцінки кредитного ризику за кредитами, наданими органам державної влади та органам місцевого самоврядування (боржники – бюджетні установи), не брати до уваги інформацію щодо стану виконання ними дохідної частини бюджету у 2020 році.

У пресслужбі зауважили, що ці зміни передбачені постановою правління НБУ від 24 липня 2020 року №105 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 26 березня 2020 року №39". Зазначається, що ця постанова набрала чинності з 25 липня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb