САП і НАБУ запобігли розтраті майна ОГХК на суму 52 млн грн

САП і НАБУ запобігли розтраті майна державного товариства "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" на суму 52 млн грн

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у Facebook.

Згідно з повідомленням, САП спільно з Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) у співпраці з новим керівництвом "Об'єднаної гірничо-хімічної компанії" запобігли розтраті майна держтовариства на суму 52 млн грн.

Зокрема, правоохоронці встановили що попереднє керівництво ОГХК прийняло рішення безоплатно передати австврійській компанії-посередниці 1845 тонн рутилового концентрату, який наразі перебуває в Одеському морському торговельному порту. Проте з'ясувалося, що іноземна компанія має близько 600 млн грн боргів перед ОГХК і передача сировини може завдати держтовариству мільйонних збитків.

"З метою недопущення завантаження та передачі сировини, нове керівництво держпідприємства звернулось до САП та НАБУ, які в свою чергу ініціювали накладення арешту на вищезгадану сировину в межах досудового розслідування фактів можливих зловживань на держпідприємстві", - зазначили у пресслужбі.

За інформацією САП, 15 липня клопотання прокурорів та детективів про заборону відчуження рутилового концентрату на користь компанії-нерезидента задоволено у повному обсязі і станом на сьогодні забезпечено його виконання.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb