Слідчі поліції АР Крим повідомили про підозру двом учасникам окупації півострову, які захоплювали українців

Правоохоронці Криму повідомили про підозру двом учасникам збройного формування "Самооборона Криму", які брали участь у затриманні українських громадян на території окупованого півострову

Про це повідомляє пресслужба МВС.

"Слідчі поліції Криму під процесуальним керівництвом прокуратури автономії повідомили про підозру учасникам незаконного збройного формування "Самооборона Криму", які брали участь у затриманні українських громадян на території півострову", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що підозрювані протягом лютого-березня 2014 року у складі незаконного збройного формування "Самооборона Криму" брали участь у патрулюванні міста Севастополь, виявленні та затриманні українських  громадян, незаконній перевірці документів та обшуків автомобілів.

Зазначається, що один із так званих "бійців" обіймав посаду керівника окремого підрозділу окупантів "Славянский щит", а інший здійснював командування незаконно створеним блокпостом "Верхнесадовое" надаючи злочинні накази. 

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (створення та діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb