730 юнаків служитимуть в армії: на Львівщині закінчився весняний призов

Попри пандемію, у Львівській області успішно пройшла призовна кампанія і завершилася на тиждень раніше. Понад 700 хлопців 18-20 років служитимуть у ЗСУ, Нацгвардії, Державній прикордонній службі та Державній службі спеціального транспорту

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

На Львівщині завершилася призовна кампанія. Цьогоріч в українські війська призвали 730 юнаків. Особливість призовної кампанії в тому, що хлопців до армії призивали під час пандемії.

"Цьогоріч особливість призивної кампанії в тому, що вона проходила в час епідемії коронавірусу. Як наслідок, було залучене додаткове фінансове навантаження через доставку призовників, а також виділили кошти на проведення тестування на COVID-19. Із поставленими завданнями ми впоралися на тиждень швидше. У нас є хороші лідери – Жидачівський і Жовківський райони. Завдяки спільній роботі медиків, органів місцевого самоврядування, поліції та військкоматів кампанія пройшла успішно. За весь період призову за допомогою ІФА-тестів було виявлено 30 підозр на COVID-19. 20 із них підтвердилися", – повідомив голова обласної призовної комісії Тарас Грень.

Понад сотні призовників дали відстрочку у зв’язку з продовженням навчання. Хлопці приносили із собою витяг із державного реєстру та довідку з вишу, що вони є абітурієнтами. Відтак до Збройних сил України відправили служити 405 призовників, у Нацгвардію – 252 хлопців, у Державну прикордонну службу – 48 юнаків. Найменше, 25, стали до лав Державної служби спеціального транспорту.
"У цьому ракурсі в нас проблем не було, – запевняє військовий комісар, полковник Олександр Тіщенко. – Був юнак, котрий вступав на навчання в Китай, він теж отримав відтермінування на службу. Але позитив у тому, що багато хлопців 18-20 років самі виявили бажання служити. Проходитимуть військову службу юнаки у Львівській області, Києві, Полтаві й Одесі".

У Львівському обласному військовому комісаріаті наголошують, що строковики у зону ООС воювати не їдуть. Юнаки проходять службу лише на мирній території.