Кабмін пропонує штрафувати за перешкоджання перевіркам пожежної безпеки, - проєкт закону

Зареєстрований у Верховній Раді проєкт закону пропонує ввести штрафи за перешкоджання проведенню перевірок пожежної безпеки

Урядовий проєкт закону №3931 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за перешкоджання у проведенні перевірок з питань техногенної та пожежної безпеки" зареєстрований у Верховній Раді.

Згідно з текстом проєкту закону, перешкоджання діяльності уповноважених посадових осіб, що здійснюють державний нагляд чи контроль у сфері техногенної та пожежної безпеки, зокрема перевірки, тягне за собою накладення штрафу від 1 тис. до 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Те саме діяння вчинене повторно після накладення штрафу тягне за собою санкції від 2 тис. до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів

Крім того, відповідно до документа, поліцейські і посадові особи органу державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки отримують повноваження складати протоколи про адміністративне правопорушення.

Зазначається, що правопорушники можуть не давати оформити протокол. У зв'язку із цим співробітникам поліції пропонується дозволити проводити адміністративне затримання до встановлення особи правопорушника, якщо останній перешкоджає перевірці пожежної безпеки.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb