Майже 100 підписів: у Раді зареєстрували проєкт постанови про звільнення Степанова

Депутати зареєстрували проєкт постанови про звільнення міністра охорони здоров'я Степанова

Відповідний проєкт постанови розміщений на сайті Верховної Ради.

Зазначається, що відповідний документ 27 липня було передано на розгляд керівництва Ради.

Як повідомила пресслужба партії "Голос" у Facebook, ініціативу підтримали майже чверть парламенту - 96 народних депутатів.

"У парламенті вже зареєстрували постанову про звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я. І під нею підписалися близько ста депутатів із майже усіх фракцій", - йдеться у повідомленні.

За словами депутатки партії "Голос" Ольги Стефанишиної, Степанов не придатний до виконання посадових обов'язків.

"Він продемонстрував некомпетентність та професійну недбалість. Тому він має піти. Адже людям часів Януковича не місце в українській владі", - цитує пресслужба слова Стефанишиної.

Так, у "Голосі" зазначили, що МОЗ під керівництвом Степанова досі не запровадив масштабне тестування на коронавірус, а також нераціонально перевитрачає державні кошти, купуючи захисні костюми вдвічі дорожче від ринкової ціни. Крім того, додали у пресслужбі, Степанов блокує держзакупівлі ліків, через що дефіцит препаратів українці можуть відчути вже восени.

"Закликаємо уряд припинити гратися здоров'ям і життям громадян. А парламент закликаємо не вагатися й нарешті звільнити Степанова. Тим більше, що відповідна постанова завдяки "Голосу" вже готова до розгляду", - наголосили у пресслужбі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb