"Є порушенням міжнародного права": ЄС відреагував на будівництво російських військових кораблів у Керчі

Європейський Союз вважає, що закладання двох бойових кораблів на суднобудівному підприємстві у Керчі є порушення суверенітету та територіальної цілісності України та свідченням мілітаризації Криму РФ

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

"Триваючі зусилля Російської Федерації підірвати суверенітет та територіальну цілісність України, які супроводжуються подальшими спробами насильницької інтеграції незаконно анексованого Криму і Севастополя до Росії, є порушенням міжнародного права. Нещодавня церемонія з нагоди закладення двох штурмових кораблів у Керчі є ще одним очевидним кроком у продовженні мілітаризації півострова, що має суттєвий негативний вплив на регіональну безпеку у Чорному морі", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що ще однією причиною для занепокоєння для Євросоюзу є обмеження свободи руху для громадян України до Криму та у зворотному напрямку.

"Доступ до материкової України та право на повернення до місця проживання має бути забезпеченим безумовно та не має потребувати наявності російських паспортів. Європейський Союз далі очікуватиме, що Росія припинить всі порушення міжнародного законодавства на Кримському півострові. Європейський Союз є непохитним у підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb