В Єгипті п’ятьох дівчат-блогерів засудили до тюремного ув’язнення за "аморальність"

В Єгипті п’ятьох дівчат-блогерів суд засудив до двох років позбавлення волі за "аморальність" та "торгівлю людьми"

Про це повідомляє Reuters.

Кожна з них також повинна виплатити штраф у розмірі 300 тисяч єгипетських фунтів ($18,7 тисячі).

Дівчат звинуватили в порушенні "принципів та цінностей мусульманського народу Єгипту". На думку суду, вони нібито заохочували інших жінок співпрацювати з ними за гроші.

Зокрема, Мавада Аль-Адхам засуджена за публікацію "непристойних відео та фотографій". У неї було понад два мільйони фоловерів у TikTok та Instagram. За словами її адвоката, вирок буде оскаржений.

20-річну студентку Каїрського університету Ханін Хоссам звинуватили в тому, що вона знайомила чоловіків і жінок через відеододаток і отримувала за це грошову винагороду. У неї було близько мільйона фоловерів у TikTok та Instagram.

Хоссам була затримана ще в квітні в зв'язку з відеокліпом, який, на думку слідства, є непристойним. У ньому вона розповідала, як жінки можуть заробити до 3 тисяч доларів, транслюючи відео в обмін на гроші. Єгипетська влада розцінила це як просування секс-послуг. У червні її звільнили під заставу, але знову затримали після того, як слідство надало "нові докази".

Читайте також: У Детройті 15-річну правопорушницю посадили в тюрму за невиконане шкільне домашнє завдання, почалися протести

Решту дівчат звинуватили в допомозі Хоссам та Аль-Адхам у веденні акаунтів.

Правозахисники і користувачі соцмереж запустили кампанію на захист заарештованих дівчат, назвавши їх переслідування "порушенням свободи думки і самовираження".

Депутати єгипетського парламенту вимагають від влади заборонити в країні поширення відео через соціальну мережу TikTok. На їхню думку, вона пропагує наготу та аморальність.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb