Вбивство Гандзюк: обвинувачення проти Мангера та Левіна направили до суду

Прокурори Офісу генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт щодо підозрюваних в організації та замовленні нападу на Гандзюк - експомічника депутата Херсонської облради Олексія Левіна та голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера

Про це повідомляє пресслужба ОГП.

Досудове розслідування встановило, що голова Херсонської обласної ради Мангер та екстрадований в Україну з Болгарії Левін організували вчинення за попередньою змовою групою осіб умисного тяжкого тілесного ушкодження у спосіб, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої Катерини Гандзюк (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 КК України).

Наразі обоє перебувають під вартою: строк запобіжного заходу голови облради продовжили до 11 вересня 2020 року, а Левіна - до 24 серпня 2020 року.

Раніше слідство встановило, що влітку 2018 року Олексій Левін отримав замовлення від голови Херсонської облради Владислава Мангера на організацію нападу на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк, яка нібито заважала Мангеру впроваджувати схеми щодо незаконної вирубки лісу, а також підривала його авторитет в області. Скільки коштів за організацію злочину він отримав — наразі не вказано. Але, за попередньою інформацією, у підозрі Мангеру йшлося про надання замовником 5,6 тисячі доларів за напад на Гандзюк. Надалі, за даними слідства, Левін залучив до злочину іншого фігуранта справи — Сергія Торбіна, а той знайшов виконавців. Домовленість про напад відбувалася у дворі офісу ще одного фігуранта — Ігоря Павловського, який, як стверджує слідство, знав про підготовку злочину.

Правоохоронці вважають, що Левін дав Торбіну 5 тисяч доларів на реалізацію нападу на Гандзюк. Коли вже затримали виконавців, Торбін просив і отримав від Левіна ще 2 тисячі доларів для переховування.

Обидва підозрюваних не визнають своєї провини. Владислав Мангер звинувачує у вбивстві Катерини Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb