Зеленський має скласти план дій з деокупації, - Наливайченко про порушення бойовиками перемир’я на Донбасі

Ексголова СБУ, нардеп Валентин Наливайченко заявив, що перемир’я і припинення вогню може бути тривалим, коли українська сторона матиме довгостроковий план деокупації та відновлення миру в Донецькій та Луганській областях

Про це він заявив в ефірі програми "Вердикт із Сергієм Руденко" на Еспресо.TV.

"Перемир’я і припинення вогню може дати результати й бути тривали або сталим тоді, коли обидві сторони, а краще українська сторона, бо це наша територія, має мати довгостроковий план деокупації й реінтеграції та відновлення миру в Донецькій та Луганській областях. Так само, я наполягаю, що має ж бути включений і Крим в питання і план дій України з деокупації", - заявив Наливайченко.

За його словами, президент Володимир Зеленський має скласти план дій з деокупації та відновлення миру на Донеччині та Луганщині.

"А хто ж має цей план скласти? Моя відповідь – президент Зеленський і його безпековий блок. Найбільше і найгірше, що зараз провалюється у президента Зеленського, у цієї влади – це безпековий блок і той, хто відповідає за оборону. Я виступаю за те, що в країні має бути президент, у якого є і стратегія деокупації та відновлення миру, і план дій для кожного відомства, об’єднані в цю саму єдину стратегію. Я б її називав - Стратегія національної безпеки. Без цього і всі наступні оголошення про припинення вогню не матимуть для нас позитивного результату", - наголосив Наливайченко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb