37,8% українців відзначили збільшення української мови в їхньому житті

37,8% опитаних українців відзначило, що за рік функціонування “Закону про мову” української мови в їхньому житті стало більше

Про це йдеться в результатах опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у травні-червні 2020 року на замовлення телеканалу "Еспресо".

В рамках опитування, респондентам пропонувалось оцінити, що змінилось за рік функціонування цього “Закону про мову в ракурсі присутності української мови в їх житті.  14,8% респондентів відзначило суттєве збільшення української мови в житті, а ще 23% відповіли, що української мови в їхньому житті стало трохи більше. Про зменшення української мови в житті відповіло 4,2% опитаних, 52% респондентів не помітили змін.

Серед макрорегіонів лідером став  Схід України, 42,7% мешканців якого відзначили збільшення української мови в їх житті, за ним розташовувався Центр - 39,7% та Південь України - 38,2% мешканців якого відзначили збільшення української мови в їхньому житті.

Для опитування використовувався наступний склад макрорегіонів: 

Польовий етап дослідження тривав з 31 травня до 4 червня 2020 року. Загалом в рамках дослідження було проведено 2000 інтерв’ю.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і з дизайн-ефектом 1.1) не перевищує: