Кабмін встановив вимоги до якості скрапленого газу

Кабмін затвердив вимоги до якості скрапленого газу для автотранспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Уряд затвердив Технічний регламент щодо вимог до газу скрапленого для автомобільного транспорту, комунально-побутового споживання та промислових цілей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з прийняттям Технічного регламенту вимоги національних стандартів до показників якості скрапленого газу стають обов'язковими.

Водночас урядова постанова запроваджує обов‘язкову оцінку відповідності скрапленого газу, що вводиться в обіг або надається на ринку України, за процедурою, встановленою законодавством, а також визначає орган державного ринкового нагляду у цій сфері.

Так, встановлення вимог до якості відповідає європейським підходам до захисту споживачів та розвитку конкуренції на ринку.

Наголошується, що введення зазначеної постанови у дію сприятиме забезпеченню ринку якісним скрапленим газом і запобігатиме нецільовому застосуванню газу побутового споживання та для промислових цілей як палива для автотранспорту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb