На Львівщині знімуть кіно про пригоди саксонського лицаря

На Львівщині стартують зйомки пригодницького фільму "Стрий. Легенда"

Про це сьогодні повідомили автори проекту під час прес-конференції у Львівській ОДА. 

"Повноцінні зйомки розпочнуться завтра на території фортеці Тустань. Там ми в основному будемо знімати батальні сцени", - розповів автор сценарію та директор картини Юрій Комарницький. 

Зйомки триватимуть до кінця вересня. Окрім фортеці, зйомки також будуть проходити на Сколівщині, в Стрию, в Нагуєвичах, у Львові, Золочівському та Олеському замку. 

Основну роботу над фільмом планують завершити до кінця року. Планується, що в прокат кіно вийде у 2021 році. 

Фільм розповідає про середину XIVстоліття – часи заснування Стрия. 

"В часи Русі королі запрошували сюди європейських лицарів, у першу чергу, саксонських, в якості охорони. Це був такий собі середньовічний спецназ. Але грошей не було, тому в якості їм віддавали землі. Це така преамбула фільму, саксонський лицар проти якого постають місцеві бояри", - розповів Юрій Комарницький. 

Головним героєм фільму є син лицаря Йонас, якого всиновлює місцевий коваль. Йонас змінює ім'я на Стрий, щоб сховатись від найманих вбивць, що його переслідують. "У нас тут буде містика, легенди, традиції, зрада, і, звичайно, любов",  - додає автор проекту. 

Режисер фільму – відомий театральний режисер Олександр Король. Минулого року він працював над зйомками фільму "Дрогобицька Голгофа". 

Бюджет фільму становить 840 тис грн. Наразі автори проекту працюють над отриманням фінансування. Для збору коштів планують запустити краудфандінгову кампанію, а також розраховують на фінансування з обласного та міського бюджетів. Також до фінансування проекту долучився місцевий благодійний фонд. 

"З 2016 року у Львівській ОДА на конкурсній основі діє програма підтримки місцевого кінематографу. За ці роки зняли вже десятки картин, такі як "Король Данило", "Незламні", "Дрогобицька Голгофа", - зазначив заступник директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Юрій Горун.