Росія послала до Білорусі 200 бойовиків "Вагнера" для здійснення провокацій, 33 з них затримані (СПИСОК)

У Білорусі уточнюють, що під Мінськом затримали 32 бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера", ще одну людину виявили і затримали на півдні країни

Про це повідомляє держінформагентство БелТА

У правоохоронних органах республіки заявляють що отримали інформацію про прибуття в країну більше 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії.

При собі росіяни мали кожен по невеликій ручній поклажі, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких в транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Повідомляється, що після прибуття до Мінська в ніч з 24 на 25 липня група заселилася в один з готелів і мала виселитися 25 липня, проте покинула готель 27 липня і переїхала в один з санаторіїв Мінського району.

За даними адміністрації санаторію, приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою і одноманітною одягом в стилі мілітарі.

Спиртного не вживали, розважальних закладів не відвідували, трималися відособлено, намагаючись не привертати до себе уваги. Вони невеликими групами уважно вивчили територію і оточення санаторію.

Повідомляється, що в ніч на 29 липня силами групи "А" КДБ при підтримці ОМОН ГУВС Мінміськвиконкому затримали 32 людини. Крім того, ще одну людину начебто виявили і затримали на півдні країни. Відносно вказаних осіб Слідчим комітетом проводиться перевірка.

БелТА також наводить список затриманих громадян Російської Федерації:

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb